donderdag 22 september 2011

Tutorial: glimmer glam en glimmer mist

Ik heb deze techniek op de ArtSpecially beurs in april al aan een aantal bezoekers laten zien, maar voor degene die daar niet zijn geweest zal ik hieronder uitleggen hoe leuk en makkelijk deze techniek is.
Neem een stuk chipboard van ongeveer 10x15cm. Ik heb Sizzix Little Sizzles gebruikt. Dit zijn pakken met chipboard van 6x13inch in de kleur wit, creme of zwart.
Doe het chipboard in een embossing mal. Bij het Time kaartje heb ik de Cuttlebug Embossing Stencil Clockworks gebruikt. Haal dit samen door je Big Shot machine. Je denkt misschien chipboard kun je toch niet embossen, maar als het chipboard niet te dik is dan is heel goed te doen. Let er wel op dat je een tabblad van je multipurpose platform extra open legt, want het pakketje is samen wel dikker dan normaal.
Neem een kleurtje glimmer glam verf. Bijvoorbeeld Hay ride. Breng het aan met een kwast in het midden van het chipboard kaartje. Laat de randen vrij.
Droog de verf met een heat tool. Ik heb het kaartje op de foto iets gekanteld zodat je goed kunt zien hoeveel glim de glimmer glam geeft.
Spuit daarna met glimmer mist, bijvoorbeeld Creme de Chocolat over het kaartje. De mist zal niet op de verf hechten. Die kun je weghalen met een stukje keukenrol.
Je basis is nu klaar. Heel simpel. Ik zei het al.
Kleedt het kaartje aan met chipboard letters, een gestempelde tekst en Say it in Pearls van Prima Marketing.
Dit kaartje is ook met deze techniek gemaakt. Ik heb gebruikt glimmer glam Tide Pool en glimmer mist Patina en het Cuttlebug embossing stencil Script.
Als extraatje ben ik met een brayer en zwarte inkt over de embossing gegaan. Omdat de letters hoger liggen zal de zwarte inkt niet tussen de letters komen.
De swirl is van chipboard van MayaRoad en is geëmbost met Versamark inkt en Zing embossing poeder kleur Powder.
De bloemen zijn origineel wit. Ik heb ze eerst bestempeld met een tekst stempel en daarna met glimmer mist Patina gekleurd. In het midden heb ik met tacky glue een paar witte/doorzichtige kraaltjes gelijmd. Achter de bloemen zitten een paar parel draadjes.
De tekst komt uit een teksten boek. Ook dit blad was origineel wit, ik heb het uitgescheurd en daarna heb ik het met glimmer mist gekleurd.

Eigenlijk is dit kaartje met een andere techniek gemaakt, maar ik wilde hem toch laten zien.
Hier heb ik het zwarte cardstock geëmbost met de Cuttlebug Embossing Stencils Marg's Melodies. Daarna ben ik er met de brayer en zilveren en roze inkt (Brilliance Orchid en Starlight Silver) over heen gegaan.
De vlinder is een Creatables van Marianne Design en heb ik bespoten met glimmer mist Pearl. De zilveren achtergrond van de vlinder is van Bazzill Bling cardstock Tiara. Ik heb de metalen stans op het papier gelegd en afgetekend en uitgeknipt. Dan krijg je de perfekte ondergrond.
De Fiskars tekststempel heb ik afgedrukt op een chipboard figuur, een Plain Janes Rectangles. Welke ik eerst heb beschilderd met zilveren acryl verf.
En ook deze kaart is met een Say it in Pearls van Prima Marketing afgemaakt.

3 opmerkingen:

Marja's Stamp Addiction zei

Dit zijn prachtige technieken en werken inderdaad erg leuk Cindy. De kaarten zijn er erg mooi mee.
Leuk de uitleg volledig te zien en te lezen.
lieve groetjes Marja

Els Wouters zei

Heel mooi, zeker de moeite om een uit te proberen.

Sandra zei

wat een leuk idee weer
gr sandra