donderdag 25 augustus 2011

MDF Theepot Klok

Een aantal van jullie hebben hem misschien al op de beurs in Den Bosch zien staan: de Theepot Klok.
De theepot is gemaakt van MDF. Je vindt de klok in de categorie Hout / MDF van onze webwinkel. Daar vind je ook nog andere uitvoeringen van de klokken. Zoals een bloem of een staande klok. Ook vind je hier de wijzers en het uurwerk.

Werkbeschrijving.
Ik heb de klok omgekeerd op de achterkant van mijn papier gelegd en toen met een heel fijn potloodje de contouren van de theepot na getrokken. Toen heb ik de klok binnen het randje, ongeveer 2mm, uitgeknipt. Op deze manier staan de potloden strepen op de achterkant van het papier en kun je het mdf goed bekleden met papier.

Het MDF is een beetje pluizig aan de randen en je kunt het voordat je gaat verfen eerst even een beetje schuren. Dan wordt het gladder. Ik heb de klok aan de randen geverft met zilveren acryl verf.
Als de verf droog is kun je het papier erop plakken. Ik heb tacky glue gebruikt.
Vergeet niet het gaatje door te prikken waar het uurwerk door heen moet.

De cijferplaat heb ik gemaakt van chipboard met de stans van Tim Holtz Weathered Clock. Het chipboard heb ik met Versamark inkt bestempeld en toen extra dikke zilveren embossing poeder (UTEE) erop gedaan en verhit met een heattool. Dat geeft een mooie weathered look.
De vlinder stansjes zijn een Magnolia Doohickey. Het lijfje van de grote vlinder heb ik gemaakt volgens de tutorial die eerder op ons blog heeft gestaan, nl. op 22 juni 2010. Erg leuke manier om zelf je vlinders te maken.
Het theekopje en theelabeltje zijn stempels van Magnolia.
De onderkant van de bloemetje heb ik als volgt gemaakt. Ik heb de Daisy Patch stempels van Heartfelt Creations met Versamark inkt gestempeld en verhit met de Ranger Embossing poeder Rainbow Sparkle (EPJ00235). Daarna uitgestanst met de bijbehorende Spellbinders stansen HCD703.
Daar bovenop heb ik bloemetjes geplakt die ik heb gemaakt volgens de tutorial van ons blog van 8 september 2010. Daarna heb ik op de bloemen Glimmer Glam Chandelier aangebracht. Hier worden de bloemen hard van. Ze zullen niet scheuren als je er per ongeluk aan zit en ze krijgen een prachtige glans. Als je op de foto klikt dan wordt de foto groter en kun je de glans goed zien.
Veel plezier met het maken van jouw klok!

9 opmerkingen:

Sandra zei

leuk hoor ziet er goed uit
gr sandra

Yvon zei

Hij is super leuk. We hebben hem inderdaad op de Knotsgekke beurs ook al bewonderd. Wordt zeker een project om zelf een keer te maken.
Groetjes Yvon

Patricia zei

SUPER gaaf zeg!!
Groet Patricia

Miranda de Groot zei

wauw wat mooi
groetjes miranda

corry'kaart zei

wat een pracht van een werkstuk,heel erg mooi in dat zachte roze,GEWELDIG!!
groetjes van corry

Marian de Maijer zei

Ziet er super mooi uit
Groetjes

Marijke zei

Erg mooi gemaakt, ziet er geweldig uit!!!
Groetjes,
Marijke

yvon zei

Geweldig mooi, helemaal supers.
Groetjes, Yvon

Samantha zei

Een prachtige klok, heel leuk gemaakt. Leuk idee om te gaan maken als mijn andere projecten af zijn.

Groetjes Samantha